0885334625
Любими ястия с птиче месо
Вземи линкЛюбими ястия с птиче месо
Пилешкото месо съдържа 15-18% белтъчини, а мазнините са едва 4%, при това с най-добър баланс от наситени и ненаситени мастни киселини. Това го прави особено подходящо за диетично хранене при затлъстяване, сърдечни заболявания, атеросклероза и др. Богато е на мастноразтворимите витамини А, О и Е, както и на витамини от групата В, а също и на ценни минерални вещества като Желязо и фосфор. Тъй като е много бедно на съединителна тъкан (сухожилия), което го прави лесно смилаемо, птичето месо е предпочитана диетична храна при заболявания на храносмилателните органи. Подходящо е и за деца - не претоварва неукрепналата им храносмилателна система. Консумацията на птиче месо вечер е гаранция за спокоен сън. Бульоните и супите от птиче месо и дреболии засилват стомашната секреция и подобряват храносмилането. Изброените качества правят месото от птици предпочитана и полезна храна за всички възрасти.
Оценете
Вашето име:Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!
Рейтинг: Лош Добър
Въведете кода от картинката: