0885334625
Интензивно производство на печурки
Вземи линкКатегория: Наука и изкуство
Състояние: Използвана - добро
Доставка: 5.50 лв. за цялата страна
* Безплатна доставка при поръчка над 70 лв.Година на издаване | Корица | Страници | Тегло |
1989 | меки | 247 | 430 гр. |
Интензивно производство на печурки
Цветана Ранчева е родена в София на 1-ви март 1931 г. Възпитаничка е на IV Софийска девическа гимназия и на Софийския агрономически факултет. Пет години от своята кариера посвещава на учениците от Селскостопанския техникум в Садово, но истинската й професионална любов става гъбопроизводството. През 1960 г. се обучава в подземните гъбарници на Будапеща при унгарския миколог Имре Халтай. С научна работа започва да се занимава от 1962 г. в бившата опитна станция по градинарство в с. Негован. Специализира в Унгария, САЩ и Франция. Основната тема на научните й разработки са заместителите на конския тор в производството на печурков компост, но практиката поставя много други въпроси и изисквания. Като отговаря на тях, Цв. Ранчева се развива като своеобразен енциклопедист в областта на гъбопроизводството. За успеха на българското гъбопроизводството допринася и научната разработка на ст. н. с. Цв. Ранчева „Интензифициране на примитивното гъбопроизводство в България". Новата технология допада на гъбопроизводителите и е внедрена масово през 80-те години. Чрез поредната си книга „Интензивно производство на перуки" авторката отново отговаря на нуждите на практиката.
Оценете
Вашето име:Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!
Рейтинг: Лош Добър
Въведете кода от картинката: