0885334625
Гладуване за здраве
Вземи линкГладуване за здраве
Храненето е от жизненоважно значение за човешкото здраве. То е необходимо за изграждането и постоянното обновяване на клетките и тъканите, за попълване на запасите от енергия и вещества, от които се образуват ензими, хормони и други регулатори на процесите на обмяната, имунитета и жизнената дейност. Но само балансираното и пълноценно хранене може да осигури полезни и нужни вещества на тялото. А всяко състояние на интоксикация в резултат на неправилно хранене се проявява като болест. Лечението е прочистване и възстановяване на баланса, освобождаване от излишните токсини, а единственият начин за това е прилагането на гладуване. На читателите на тази книга се представят съвременни, научно обосновани подходи към прехода към лечебно и профилактично гладуване. В нея са разгледани същността и основните принципи за провеждане на пълно, непълно и частично гладуване, какви рискове може да крие то и кога трябва да се започне и прекрати. В достъпна форма са предадени концепциите по въпроса на различни световноизвестни специалисти в областта на нутриционистиката: * Програма за хранене и профилактично гладуване по Пол Брег * Лечебно гладуване по Хърбърт Шелтън * Някои становища за гладуването според системата на Ниши * Варианти на гладуване в нетрадиционната медицина * Най-нови открития на съвременната диетология * Въздействие на гладуването върху здравето на човека * Показания и противопоказания за лечебно гладуване * Специални програми за успешно захранване след дълго въздържане от храна Авторът на книгата, проф. д-р Б. Смолянски, е един от водещите диетолози в Санкт Петербург. На базата на своя дългогодишен опит той представя подробен преглед и анализ на различните методи за лечебно и профилактично гладуване. Същевременно разглежда и връзката между някои хронични заболявания и храненето, като предлага алтернативи за здравословно меню и специфични рецепти.
Оценете
Вашето име:Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!
Рейтинг: Лош Добър
Въведете кода от картинката: